Založ si blog

Radosť, úľava, poďakovanie a práca pre Košice

Kampaň skončila, voliči rozhodli a výsledky komunálnych volieb sú známe. Košičania mi dali dôveru. Zvíťazil som. Prežívam nezabudnuteľné chvíle a v mojom vnútri by ste našli všetko možné – radosť, úľavu, vďačnosť a myšlienky na budúcnosť. Mojou najbližšou budúcnosťou bude práca pre Košice. Pre vás, Košičania. Pre nás všetkých. Idem však po poriadku. Radosť. Keď človek vynaloží toľko úsilia, snahy a energie, ako som vynaložil so svojím volebným tímom ja, tak po úspešnom zavŕšení hekticky strávených mesiacov, týždňov a dní, naplnených až po okraj množstvom stretnutí s Košičanmi, nutne pocíti poriadnu porciu radosti. Je to príjemný pocit. Ďalej – úľava. Od detstva športujem a aj keď teraz už nie súťažne, rád o niečo bojujem, rád si meriam sily a schopnosti s ľuďmi, ktorí chcú vyhrať rovnako ako ja. V súťaži o post košického primátora som mal zdatných a vyspelých súperov. Bojovali čestne a korektne. Myslím, že oni o mne môžu povedať to isté. Po takomto boji z človeka spadne obrovské napätie. Veľké očakávanie po jeho naplnení vystrieda logicky úľava. Ohromná úľava. Potom vďačnosť. Dá sa vôbec slovami vyjadriť úprimná vďaka? Iste. Ak sú povedané alebo napísané od srdca. Takže, zo srdca ďakujem všetkým za podporu a dôveru. Rodine, spolupracovníkom, priateľom, známym, skrátka Košičanom. Ešte raz – veľmi pekne ďakujem. Myšlienky na budúcnosť. Jedno viem. Potrebujem si aspoň sekundu oddýchnuť. S manželkou a deťmi, ktoré si ma v poslednom čase takmer vôbec neužili chcem znova nabiť ten pomyselný akumulátor novou energiou, chuťou, odhodlaním a vôľou. To všetko budem potrebovať, aby som ako primátor Košíc splnil to, čo som Košičanom sľúbil ako kandidát na tento post. Urobím všetko, aby som ich nesklamal.

Transformačno – privatizačné puzzle

22.02.2012

Sanitky lietajú jedna za druhou, lekári a sestry majú pohotovosť najvyššieho stupňa, pacienti sú vystrašení a boľaví…Historická akcia sťahovania pacientov sa začína. Nemocnica Kramáre – známy symbol tejto bratislavskej lokality sa už odstrihla od zdravotníctva, je to iba skelet a nechutné kusy hliníka, ktoré nový majiteľ pravdepodobne zlikviduje ako [...]

Poradca za 10 000 eur na deň! ! !

14.02.2012

Centrálne obstarávanie, to je frekventované zaklínadlo ministra Uhliarika, jeden z jeho avizovaných zdrojov, ktorý mal priniesť financie na krytie platov pre lekárov a sestry. V mene akože napĺňania tejto myšlienky sa už ministerstvo zdravotníctva podujalo na niekoľko značne podozrivých krokov. Jedným z nich je napríklad diskutabilné vyhlásenie výberového konania na [...]

Rýchla novela – nulový efekt

11.02.2012

Hromadné výpovede lekárov z konca minulého roka máme ešte v živej pamäti…Sprevádzali ich neúspešné rokovania Ivana Uhliarika, niekoľkotýždňové prešľapovanie na mieste, vyhlásenie núdzového stavu, nevyslyšané ministrove vyhrážky smerom k lekárom. A hľa, v parlamente sa tento týždeň objavila novela zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

richardrasi

Chcem sa venovať najmä aktuálnej politickej a spoločenskej situácii na Slovensku a ako primátor mesta Košice aj problémom, ktoré sužujú obyvateľov môjho rodného mesta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 50083x
Priemerná čítanosť článkov: 2636x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy