Pokus o eutanáziu zdravotníctva im nevyšiel. . .

19. decembra 2011, richardrasi, Nezaradené



Je veľmi smutné, že naša súčasná vláda-nevláda, na čele s Madam Radičovou, vie naozaj iba sľubovať a pekne rozprávať. Ale je neodpustiteľné, že ani podpisy členov vlády nie sú pre nikoho, ani pre vládu samú, zaväzujúce… A trestuhodné je, že naša vláda klame a to priamo pred očami občanov a nehanbí sa za to!

Za posledné dni je týchto nepochopiteľných vecí toľko, že treba pripomenúť pár dôležitých faktov:
Krízovú situáciu, ktorá sa vykľula posledné týždne v zdravotníctve, si určite nikto neprial a nikoho netešila. Neschopnosť ministra zdravotníctva komunikovať a zabrániť mimoriadnemu stavu, ktorý na Slovensku bol prvýkrát v jeho histórii, je vizitkou našej vlády na čele s Madam. Žiaľ, namiesto toho, aby sa snažili problémy našich lekárov vyriešiť, iba riskovali zdravie pacientov. Klamstvami chceli vyvrátiť fakt, že išlo o naozaj kritickú situáciu, ktorá ohrozovala nielen našich občanov, ale celé zdravotníctvo. Začal som mať pomaly dojem, že je to cielené a že pár ľuďom v tomto štáte by asi naozaj vyhovovalo zdravotnícke provizórium, v bludisku ktorého by sa opäť niekto nabalil…

Doteraz sa pýtam prečo? Potreboval minister ešte podpísať zmluvy bez verejného obstarávania a urobiť pár dobrých kšeftov, ktoré by sa dali skryť za mimoriadny stav? Alebo si naozaj Madam premiérka s ministrom zdravotníctva mysleli, že klamať je normálne a že politika je najmä  o sľubovaní a neplnení sľubov.

Prečo Radičová a Uhliarik podpísali memorandum, v ktorom lekárom sľubovali zrušenie transformácie, keď to nechceli splniť? Prečo im sľubovali postupné zvyšovanie platov zákonom v troch kolách, keď dobre vedeli, že naša ekonomika s ťažkosťami zvládne kolá dve…?

Tento „férový“ prístup spôsobil, že Slovensku hrozil tesne pred sviatkami pokoja opäť krízový stav. A to len iba necharakternosť predstaviteľov vlády.

Našťastie sa v parlamente opäť ukázalo, ktorý tím vie v neriešiteľnej situácii slovenskému pacientovi pomôcť. A opäť sa potvrdilo, že v momentoch, keď je zhasínajúca vláda v koncoch, musí situáciu vyriešiť partia Smeru. Našich 62 poslaneckých hlasov zachránilo slovenských pacientov a vrátilo lekárov k nemocničným lôžkam. Naše hlasy priniesli všetkým,  ktorí sú odkázaní na lekársku pomoc, pokojné Vianoce.

Ďakujem svojim kolegom, že nenechali slovenského pacienta na obetnom oltári vládnej ješitnosti. Ich  hlasovanie bolo aktom boja proti neschopnosti našej vlády. Vlády, ktorá nevie splniť ani sľuby, ktoré by zabránili ohrozeniu zdravia našich občanov…